Bemutatkozik a VCC Live

Jalsovszky Tamás

Jalsovszky Tamás

Managing Director

Már 10 évesen pontosan tudta, milyen szakterülettel kíván foglalkozni, és ez a céltudatossága az évek során csak még határozottabbá vált. A programozás és informatika mellett nagy szerelme a matematika volt, ezért egyenes út vezetett a pozsonyi Műszaki Egyetem Villamosmérnöki karára, ahol BSc. fokozatot szerzett informatikai, majd MSc. fokozatot távközlési területen.

Szakmai elhivatottságát húzza alá, hogy már az egyetemi évek alatt teljes munkaidőben állást vállalt egy távközlési cégnél, ahol az IP hálózatok rejtelmeivel, újabb programozási nyelvekkel, a linux rendszerek kihívásaival és a Cisco berendezések lelki világával kötött mély ismeretséget. Már itt alkalma volt rendszertervezési feladatokat is ellátni, komplex problémákat megoldani.

Több mint tíz éves releváns szakmai tapasztalata és kreativitása nélkül nem született volna meg a cég iFax és a call center szolgáltatása, ahogy az agilis fejlesztési és üzemeltetés módszerek (XP, Scrum, Kanban/Lean) bevezetése és az ún. „performance profile” típusú toborzási elvek alkalmazása sem.

A legfontosabb tényezőnek az INNOVÁCIÓT tartja, csupa nagybetűvel. Azt, hogy a cég nem a levegőbe, hanem a felhőbe beszél, jól mutatja a kétheti rendszerességgel megjelenő egy-egy újabb fejlesztésük is.

Az operatív vezetői feladatok mellett közép- és hosszú távú építkezésre, új utak keresésére is kellő időt szán. Még szabadidejében is kutatja az új irányokat, figyeli a trendeket, és olykor hajmeresztő ötletekkel áll elő – amelyek gyakran megelőzik a korukat, előrevetítik a jövőt.

Büszke arra, hogy gyakran nem a kitaposott ösvényen haladnak előre, hanem járatlan utakat is kipróbálnak. Ezt azonban csak folyamatos fejlesztéssel, a trendeknek és az ügyféligényeknek megfelelő kreatív, rugalmas szemlélettel lehet megvalósítani. Ma is. És holnap is.