Bemutatkozik a VCC Live

Hidvégi Boglárka

Hidvégi Boglárka

Head of Human Resources

A cég párterapeutájának is nevezi magát, szívvel-lélekkel, hatalmas pozitív kisugárzással veszi körbe munkatársait. Ő mégis az újító szellemű cégvezetésre vezeti vissza, hogy mindenki tulajdonosi szemlélettel, legjobb tudása és maximumra való törekvése alapján végzi munkáját. És ezek nemcsak nagy szavak: a stresszmentes és emberközpontú munkahelyi közeg megteremtése és fenntartása ilyen alapokkal könnyebben megy, mert nincs jelen az erőltetett hatékonyságú, kimondatlanul összefeszülő csapatmunka.

Véleménye szerint nem itt tartanának, ha az egész cég merevebb és izoláltabb szemlélet szerint működne a mindennapokban. Ami a legfontosabb, hogy emberközpontú az egész vállalat. Éppen ezért a távmunka lehetőséget és a rugalmas munkaidőt egészséges módon működtetik is. A cég egyedülálló abban a tekintetben is, hogy teljesen magától értetődő a jól megérdemelt két hetes nyári szabadság.

A japánok munka- és életvezetési kultúráját példaértékűnek tartó szakember szerint kiemelt jelentőséggel bírnak a gyökerek, vagyis minden egyes munkatárs egyénileg is. Nem igaz, hogy bárki pótolható, és ha valaki nehezebb életszakaszba kerül, akkor kell igazán mellette állni, és jó érzékkel visszavezetni a napos oldalra.

Éppen ezért a cég filozófiájában előkelő helyen szerepel az adok-kapok egyensúlya. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy itt a munkatársak nem „követ faragnak”, hanem „katedrálist építenek”.