Hírek, aktualitások

Új VCC multichannel csomag


A modern call centerek napjainkra contact centerekké fejlődtek, vagyis olyan központokká, ahol a szolgáltatás alapja a ma már elengedhetetlen multichannel (többcsatornás) ügyfél-kommunikáció, mely azt jelenti, hogy a felek nem egyetlen csatorna segítségével kommunikálnak – pl. telefon vagy email –, hanem egyszerre vagy párhuzamosan többön is – telefon, email, chat és sms.

VCC Multichannel csomag

Multichannel a contact centerekben

Az egyes csatornáknak önmagukban megvannak a maguk előnyei és hátrányai, általánosságban azt lehet mondani, hogy mindegyiknek van egy vagy több kiemelt felhasználási módja, amikor az adott közlési mód a leghatékonyabb, de generálisan egyik sem ad megoldást minden igényre. A multichannel kommunikáció nagy előnye az egyszálas kapcsolattartással szemben, hogy képes az előnyöket egyetlen folyamatba integrálni, így egyetlen összetett kommunikációs csatornába sűríti az egyes elemek hasznos tulajdonságait (pl. ötletgenerálás, információcsere, problémamegoldás, értékelés, tárgyalás, kríziskezelés, szociális szerep, önerősítés).

A többcsatornás ügyfél-kommunikáció megfelelően alkalmazva, egy rugalmas és okos ügyfélmenedzsment-rendszerbe (CRM) ágyazva szoftveresen igen könnyen kezelhető, a kitűzött célhoz szükséges projektek roppant egyszerűen hozhatóak létre, illetve tarthatóak karban. Könnyen belátható, hogy segítségével jelentősen lecsökkennek az erőforrás-igények, egyszerűbbé válnak a napi feladatok végrehajtásai, az ügyfelek gyorsabban és rugalmasabban jutnak információhoz, így az ezt alkalmazó cég jelentős mértékben tudja növelni az ügyfélszolgálat hatékonyságát, és ez rövid időn belül eredményeiben is tükröződni fog.

Több csatorna – több bevétel

A multimédiás contact centerek szerepe azért is értékelődött fel, mert ezek a központok már nem egyszerű ügyfélszolgálatként működnek, hanem termelő üzletágat is lehet rájuk építeni, ugyanis az ügyfélmegtartás és a költségcsökkentés mellett alkalmasak piackutatásra, marketingre, kampányok, illetve üzleti tranzakciók lebonyolítására is. Mindez találkozik a fogyasztók, az ügyfelek között tapasztalható igényekkel is, ugyanis ők egyre határozottabban követelik meg, hogy a vállalatokkal, szolgáltatókkal, kereskedőkkel a lehető legtöbb csatornán lehessen kapcsolatba lépni, legyen mód a contact centereken keresztül lebonyolítható üzletkötésekre, illetve olyan csatornán kaphassanak támogatást, melyet a legszívesebben használnak.

Itt az új VCC multichannel csomag!

A Virtual Call Center (VCC) épp ezekre az igényekre válaszolva alkotta meg vállalati ügyfelei számára új multichannel (MC) csomagját. Az MC egyesíti a már meglévő csomagok előnyeit, biztosítja a jól ismert szolgáltatásokat, ugyanakkor több új lehetőséget is kínál. Az új szolgáltatás tartalmazza természetesen az alapfunkciókat (a híváskezeléstől a kampány-mendzsmenten át a prediktív tárcsázóig és a jogosultságkezelésig), de biztosítja a Professional csomag extra szolgáltatásait is (az intelligens IVR-tól a csapatmunka támogatásáig). Ugyanakkor új lehetőségeket is kínál: a bejövő e-mailek kezelése, sablonok használata, többprojektes e-mailkezelés, spam- és vírusszűrés, illetve IMAP/POP3 e-mail-átírányítás.

A Virtual Call Center munkatársai érdekeltek abban, hogy olyan eszközökkel támogassák ügyfeleiket, melyekkel még sikeresebbé tehetik vállalkozásukat. E törekvésük legfrissebb eredménye az új szolgáltatáscsomagjuk. A VCC azért hozta létre az MC csomagot, hogy további lehetőségeket biztosítson a contact centereket üzemeltetők számára, akik így bővíthetik multimédiás központjaik képességeit, hiszen egy contact centerben minden egyes új eszköz, funkció hozzájárul a költségek csökkentéséhez, a hatékonyság növeléséhez, az eredményesség fokozásához.

Tekintse meg csomagjainkat!