Hírek, aktualitások

Integrált hangbányászat. Ebben is az elsők!


A call center beszélgetések majdnem 10%-a nem kielégítő, mégis a beszélgetések alig 1%-át tudják visszahallgatni. USA, Németország és Izrael ügyfélszolgálatai, call centerei után, Magyarországon elsőként a Virtual Call Center 3 integrált a rendszerébe hangbányászati technológiát, hogy a beszéd, hang és érzelem felismerésének és gépi elemzésének segítségével egy innovatív és hatékony megoldást kínáljon.
Természetesen nem is lehetséges, hogy egy call center az összes rögzített beszélgetést utólag meghallgassa és elemezze. 2010-ben a Budapest Calling nemzetközi konferencián bemutattuk a VoiceMiner hangbányászati megoldás integrációját, amely forradalmasítja a hangállományok automatikus elemzését és kategorizálást. Segítségével minden rögzített beszélgetés a mesterséges intelligencián alapuló VoiceMiner rendszerrel elemezhető.
A hívásokban elhangzó kulcsszavakat, valamint operátor és ügyfél érzelmeket felismeri és megjelöli a rendszer. A CDR statisztika segítségével egyszerűen leszűrhetőek azok a beszélgetések, amelyekben elhangzottak bizonyos kulcsszavak. Az érzelem felismerés segítségével pedig könnyedén elemezhetőek az elégedett, elégedetlen, csalódott és bizonytalan beszélgetések. Ez a technológia segíthet az operátorok értékelésében, az ügyfél elégedettség mérésében, az ügyfél elvándorlás előrejelzésében és még számos más területen.