Hírek, aktualitások

Cél a személyre szabott motiváció – Interjú Banga Adrienne, CCA előadóval


A felgyorsult világ, az egyre több hatás miatt nem könnyű a motiváció. Banga Adrienne-nel beszélgettünk, hogy Call Center Akadémia hogyan mutathat ebben utat.

Cél a személyre szabott motiváció – Banga Adrienne CCA előadó„A motiváció témaköre azért is kiemelten fontos, mert bár számos információt kaphatunk akár az internetről is az Y és Z generációkról, a legtöbben mégis mindig a régi módszerekhez nyúlunk” – kezdte az eSense Human Resources szakértője, hozzátéve, hogy egy vállalat sikere elsősorban az emberi tényezőn múlik. Mert lehet bármilyen jó is egy termék, ha nincs megfelelő emberi erőforrás az előállításhoz, az értékesítéshez, vagy éppen a megújításhoz. „Míg régebben maga a munka volt a munkavállalók elsődleges motivációja, ma már az első helyen szerepel a jó vezető elvárása. A hagyományos vezetői stílusokat felváltotta a coach-típusú vezetői magatartás, ami elsősorban a people management feladatait foglalja magába, és csak másodsorban jelenti a folyamatok irányítását. Coach-típusú vezetővé válni nem lehetetlen, ám a mély emberismeret feltétlen velejárója.”

Ehhez pedig a legjobb kiindulópont – a Call Center Akadémia első témaköre – a motiváció. Banga Adrienne elmondta, hogy a legtöbb call centerben nincs idő és lehetőség a folyamatos vezetői továbbképzésre, pedig ez fontos lenne a megfelelő vezetői attitűd kialakításához. Szerinte a Call Center Akadémia egyik fő előnye éppen az, hogy elvégzése nem igényel sok időt, ám olyan gyakorlati tudásbázist ad a résztvevőknek, amelyet a mindennapi munka során bármikor tudnak alkalmazni, és amelyhez más képzésen nem tudnának hozzájutni.

„A képzés után a részvevők képesek lesznek személyre szabottan irányítani és motiválni az alkalmazottaikat, illetve olyan új, innovatív lehetőségek bevezetésére is alkalmasak lesznek, amelyekkel a munkafolyamatokat egyszerűbben, gyorsabban, sikeresebben tudják kezelni” – mondta el az Akadémiáról.

A megszerzett naprakész, gyakorlati ismeretek pedig bármilyen helyzetben támpontot nyújtanak majd a megfelelő megoldás megtalálásához, amely a jelenlegi – és egyre sűrűsödő – impulzusokkal túlterhelt világunkban kulcsfontosságú.

vcc-caa-banner728x90B

Magyarország első számú call center fóruma